Mail i mit navn

Jeg blev ringet op af Østjyllands Politi i går. De havde modtaget en anmeldelse fra en tamilsk mand omkring en mail, han havde modtaget. Mailen indeholdt trusler om offentliggørelse af private informationer på Internettet. Mit navn og min mailadresse stod som afsender på mailen.

Det var en meget venlig politimand, der var i røret, og han var vist klar over, at jeg nok ikke var afsenderen på mailen, men han skal jo lige spørge. Vi fik snakket, og han fik noteret, at han havde haft en samtale med mig. Det lød til, at de tog sagen alvorligt og ville sætte gang i en efterforskning for at finde frem til den reelle afsender af mailen.

Jeg satser på, at politiet har forklaret den tamilske mand, at jeg ikke er afsenderen, og at manden vælger at tro på den forklaring ellers risikerer jeg at få endnu en utilfreds tamil på nakken.

Jeg håber heller ikke, at der er andre, der har fået tilsendt ubehagelige mails, hvor jeg er forfalsket som afsender. Hvis det er tilfældet, håber jeg, at de pågældende kontakter politiet. Det er hverken godt for mig eller modtageren, at der bæres nag overfor mig for noget, jeg ikke har gjort. Det er selvfølgelig også vigtigt, at de skyldige stilles til ansvar for deres ugerninger.

Det er ikke alle, der ved, at det er nemt at forfalske afsenderen på en mail, så her er kort om det fra Googles hjælpesider:

“Når du sender et brev med posten, skriver du som regel en returadresse på kuverten, så modtageren kan identificere afsenderen, og så postkontoret kan returnere brevet til afsenderen, hvis der opstår et problem. Men der er ikke noget, der forhindrer dig i at skrive en anden returadresse end din egen, eller også kunne en anden person sende et brev og skrive din returadresse på kuverten. E-mails fungerer på samme måde. Når en server sender en e-mail-meddelelse, angives afsenderen, men afsenderfeltet kan være forfalsket.”

Kilde: http://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=da&answer=50200

Læs evt også http://en.wikipedia.org/wiki/E-mail_spoofing

Om Vathanan

Mit navn er Vathanan Kumarathurai, og dette er mit blog.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>